Czas przygotowania: 15 minut

Czas chłodzenia: 2 godziny

Ilość: 6 batonów

 

 

Składniki

 

120g mleka (u mnie 2%)

60g czekoladowej odżywki białkowej

30g masła orzechowego (u mnie Go On)

120g płatków owsianych zmielonych na mąkę

30g miodu

20g amarantusa ekspandowanego

20g migdałów

 

 

Wykonanie

 

1. Podgrzewamy w garnuszku mleko z masłem orzechowym i miodem.

2. Po zdjęciu płynu z ognia łączymy go z odżywką białkową, mąką owsianą, amarantusem i drobno posiekanymi migdałami.

3. Wykładamy masę na dno podłużnej foremki mocno dociskając łyżką.

4. Wstawiamy foremkę do lodówki na ok. 2h, po czym dzielimy stężałą masę na batony.*

 

*Przechowujemy batony w lodówce :)

Takie pomysłu jeszcze na moim blogu nie było!

Czekoladowe batony proteinowe to zdrowa alternatywa dla kupnych słodyczy
- pełna zdrowych tłuszczów i białka, a do tego bez cukru.

Takich kalorii nie warto się bać - trzeba ich koniecznie spróbować :)

01/10/2021

Czekoladowe batony proteinowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro