Czas przygotowania: 15 minut
Czas chłodzenia: 2 godziny
Ilość: 6 batonów
Składniki
120g mleka (u mnie 2%)
60g czekoladowej odżywki białkowej
30g masła orzechowego (u mnie Go On)
120g płatków owsianych zmielonych na mąkę
30g miodu
20g amarantusa ekspandowanego
20g migdałów
Wykonanie
1. Podgrzewamy w garnuszku mleko z masłem orzechowym i miodem.
2. Po zdjęciu płynu z ognia łączymy go z odżywką białkową, mąką owsianą, amarantusem i drobno posiekanymi migdałami.
3. Wykładamy masę na dno podłużnej foremki mocno dociskając łyżką.
4. Wstawiamy foremkę do lodówki na ok. 2h, po czym dzielimy stężałą masę na batony.*
*Przechowujemy batony w lodówce :)
Takie pomysłu jeszcze na moim blogu nie było!
Czekoladowe batony proteinowe to zdrowa alternatywa dla kupnych słodyczy
- pełna zdrowych tłuszczów i białka, a do tego bez cukru.
Takich kalorii nie warto się bać - trzeba ich koniecznie spróbować :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro