Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

200g naturalnego tofu

60g orzechów ziemnych niesolonych

120g mleka (u mnie 0,5%)

20g erytrolu

5g kakao

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 200°C (grzanie góra-dół).

2. 1/2 orzechów mielimy w młynku, a drugą połowę miażdżymy (np. tłuczkiem) na mniejsze kawałki.

3. Blendujemy tofu z mlekiem, zmielonymi orzechami, erytrolem i kakao.

4. Przelewamy masę do naczynia żaroodpornego i posypujemy resztą orzechów.

5. Zapiekamy przez 30 min.

Lubię proste przepisy, więc przygotowanie czekoladowej zapiekanki z tofu i fistaszkami
było strzałem w 10! Pokruszyłam orzechy, zblendowałam pozostałe składniki, wstawiłam całość do piekarnika
i po 1/2 h miałam gotowy deser. Co prawda, ma on w sobie sporo tłuszczu, ale gwarantuję Wam,
że najecie sie nim na dłuuugi czas i już nie dacie rady po nim podjadać :)

09/03/2020

Czekoladowa zapiekanka z tofu i fistaszkami

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro