Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
200g naturalnego tofu
60g orzechów ziemnych niesolonych
120g mleka (u mnie 0,5%)
20g erytrolu
5g kakao
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 200°C (grzanie góra-dół).
2. 1/2 orzechów mielimy w młynku, a drugą połowę miażdżymy (np. tłuczkiem) na mniejsze kawałki.
3. Blendujemy tofu z mlekiem, zmielonymi orzechami, erytrolem i kakao.
4. Przelewamy masę do naczynia żaroodpornego i posypujemy resztą orzechów.
5. Zapiekamy przez 30 min.
Lubię proste przepisy, więc przygotowanie czekoladowej zapiekanki z tofu i fistaszkami
było strzałem w 10! Pokruszyłam orzechy, zblendowałam pozostałe składniki, wstawiłam całość do piekarnika
i po 1/2 h miałam gotowy deser. Co prawda, ma on w sobie sporo tłuszczu, ale gwarantuję Wam,
że najecie sie nim na dłuuugi czas i już nie dacie rady po nim podjadać :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro