Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 45 minut
Ilość: forma do tarty - 26 cm (10 kawałków)
Składniki
150g zbożowych ciastek bez cukru o smaku kakaowym (u mnie Satne)
50g masła
500g twarogu sernikowego (u mnie President)
1 op. czekoladowego serka proteinowego Valio
2 jajka
60g erytrolu
1/2 op. budyniu czekoladowego bez cukru (20g)
100g truskawek
10g płatków migdałów
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 200°C.
2. Blendujemy na jednolitą masę ciastka z masłem i wyklejamy nimi brzegi formy do tarty.
3. Miksujemy twaróg z serkiem, żółtkami, erytrolem i proszkiem budyniowym.
4. W drugiej misce ubijamy białka na sztywno, po czym delikatnie łączymy je z masą serową i wykładamy na przygotowany spód.
5. Dekorujemy całość ćwiartkami truskawek i płatkami migdałów.
6. Pieczemy sernik przez 15 min., po czym zmniejszamy temperaturę do 150°C i pieczemy przez kolejne 30 min.
7. Studzimy ciasto przez ok. 30 min. w zamkniętym piekarniku.
Tarty to mnie rzadkość, bo kojarzą mi się z tłustymi spodami, których fanką nie jestem :P
Tym bardziej cieszę się, że przy odrobinie kombinacji udało mi się
przygotować czekoladową tartę serową bez cukru, która (pomimo użycia sporej ilości masła)
jest nadal lekka i jak najbardziej fit, a do tego smakuje bosko! :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro