Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 5 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
30g płatków owsianych
200g mleka (u mnie 0,5%)
1/2 op. budyniu czekoladowego bez cukru (20g)
5g erytrolu
2 truskawki (ok. 60g)
duża garść borówek (ok. 40g)
Wykonanie
1. Gotujemy płatki z erytrolem w 150g mleka.
2. Rozpuszczamy budyń w 50g mleka.
3. Gdy mleko zacznie wrzeć, a płatki napęcznieją, dodajemy mleko z budyniem i mieszamy do zgęstnienia (ok. 2 min.).
4. Myjemy owoce i podajemy z owsianką.
Bardzo lubię budyń i płatki owsiane, ale na pomysł
na czekoladową owsiankę budyniową wpadłam dopiero teraz...
A szkoda, bo przepis jest bardzo prosty, a do tego smaczny.
Na pewno przetestuję go niedługo z innymi smakami budyniu, więc oczekujcie kolejnych budyniowych śniadań!
Bardzo lubię budyń i płatki owsiane, ale na pomysł
na czekoladową owsiankę budyniową wpadłam dopiero teraz...
A szkoda, bo przepis jest bardzo prosty, a do tego smaczny.
Na pewno przetestuję go niedługo z innymi smakami budyniu, więc oczekujcie kolejnych budyniowych śniadań!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro