Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 5 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

30g płatków owsianych

200g mleka (u mnie 0,5%)

1/2 op. budyniu czekoladowego bez cukru (20g)

5g erytrolu

2 truskawki (ok. 60g)

duża garść borówek (ok. 40g)

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy płatki z erytrolem w 150g mleka.

2. Rozpuszczamy budyń w 50g mleka.

3. Gdy mleko zacznie wrzeć, a płatki napęcznieją, dodajemy mleko z budyniem i mieszamy do zgęstnienia (ok. 2 min.).

4. Myjemy owoce i podajemy z owsianką.

Bardzo lubię budyń i płatki owsiane, ale na pomysł
na
czekoladową owsiankę budyniową wpadłam dopiero teraz...
A szkoda, bo przepis jest bardzo prosty, a do tego smaczny.
Na pewno przetestuję go niedługo z innymi smakami budyniu, więc oczekujcie kolejnych budyniowych śniadań!

30/03/2020

Czekoladowa owsianka budyniowa

Bardzo lubię budyń i płatki owsiane, ale na pomysł
na
czekoladową owsiankę budyniową wpadłam dopiero teraz...
A szkoda, bo przepis jest bardzo prosty, a do tego smaczny.
Na pewno przetestuję go niedługo z innymi smakami budyniu, więc oczekujcie kolejnych budyniowych śniadań!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro