Czas przygotowania: 3 minuty

Czas gotowania: 15 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

60g komosy ryżowej

1/2 op. budyniu czekoladowego bez cukru (20g)

10g czekoladowej odżywki białkowej

150g mrożonych malin

10g płatków migdałowych

400ml + 100 ml wody

 

 

Wykonanie

 

1. Dokładnie płuczemy komosę na sitku.

2. Gotujemy ją w 400ml wody do miękkości (ok. 10 min.).

3. Rozpuszczamy budyń i białko w 100ml wody, wlewamy do wrzącej komosy i mieszamy całość do zgęstnienia (ok. 5 min.).

4. Blendujemy lekko rozmrożone maliny na mus i podajemy z komosą posypaną płatkami migdałów.

Bardzo dawno nie jadłam komosy, dlatego po tak długiej przerwie postawiłam na pyszny przepis
z jej wykorzystaniem.
Czekoladowa komosanka z malinami - bo o niej mowa - jest pyszna i pachnąca czekoladą, a jej słodycz przełamuje lekko kwaśna malina.
Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie brzmi to jak przepis na pyszne śniadanie! :)

15/09/2020

Czekoladowa komosanka z malinami

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro