Czas przygotowania: 3 minuty
Czas gotowania: 15 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
60g komosy ryżowej
1/2 op. budyniu czekoladowego bez cukru (20g)
10g czekoladowej odżywki białkowej
150g mrożonych malin
10g płatków migdałowych
400ml + 100 ml wody
Wykonanie
1. Dokładnie płuczemy komosę na sitku.
2. Gotujemy ją w 400ml wody do miękkości (ok. 10 min.).
3. Rozpuszczamy budyń i białko w 100ml wody, wlewamy do wrzącej komosy i mieszamy całość do zgęstnienia (ok. 5 min.).
4. Blendujemy lekko rozmrożone maliny na mus i podajemy z komosą posypaną płatkami migdałów.
Bardzo dawno nie jadłam komosy, dlatego po tak długiej przerwie postawiłam na pyszny przepis
z jej wykorzystaniem. Czekoladowa komosanka z malinami - bo o niej mowa - jest pyszna i pachnąca czekoladą, a jej słodycz przełamuje lekko kwaśna malina.
Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie brzmi to jak przepis na pyszne śniadanie! :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro