Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g sznycli z piersi indyka
150g skyru
3 ząbki czosnku
sok z 1/2 cytryny
150g kaszy bulgur
sól ziołowa i pieprz
Wykonanie
1. Mieszamy skyr z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i sokiem z cytryny.
2. Kroimy sznycle na mniejsze kawałki, doprawiamy je i wkładamy do marynaty na ok. 15 min.
3. Gotujemy bulgur na sypko i odkładamy go na bok.
4. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
5. Smażymy mięso na średnim ogniu co chwilę je przewracając, aby marynata się nie przypaliła.
6. Podajemy mięso z bulgurem.
Dzisiaj mam coś dla fanów indyka - poznajcie cytrynowo-czosnkowe eskalopki z indyka.
Mięso wystarczy doprawić, zamarynować i usmażyć, więc przy tym przepisie na pewno się nie napracujecie.
Taki obiad to świetny pomysł dla osób zabieganych. Jego wielką zaletą jest też to, że do marynaty za każdym razem możecie dodać inne przyprawy i dodatki, dzięki czemu taki obiad nigdy Wam się nie znudzi :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro