Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g sznycli z piersi indyka

150g skyru

3 ząbki czosnku

sok z 1/2 cytryny

150g kaszy bulgur

sól ziołowa i pieprz

 

 

Wykonanie

 

1. Mieszamy skyr z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i sokiem z cytryny.

2. Kroimy sznycle na mniejsze kawałki, doprawiamy je i wkładamy do marynaty na ok. 15 min.

3. Gotujemy bulgur na sypko i odkładamy go na bok.

4. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

5. Smażymy mięso na średnim ogniu co chwilę je przewracając, aby marynata się nie przypaliła.

6. Podajemy mięso z bulgurem.

Dzisiaj mam coś dla fanów indyka - poznajcie cytrynowo-czosnkowe eskalopki z indyka.

Mięso wystarczy doprawić, zamarynować i usmażyć, więc przy tym przepisie na pewno się nie napracujecie.

Taki obiad to świetny pomysł dla osób zabieganych. Jego wielką zaletą jest też to, że do marynaty za każdym razem możecie dodać inne przyprawy i dodatki, dzięki czemu taki obiad nigdy Wam się nie znudzi :)

10/10/2020

Cytrynowo-czosnkowe eskalopki z indyka

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro