Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Ilość: 12 kawałków (użyłam keksówki 30 x 10 cm)
Składniki
250g puree z dyni (przepis znajdziecie tutaj)
2 jajka
60g oleju rzepakowego
150g skyru
100g erytrolu
300g mąki owsianej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
40g mlecznej czekolady bez cukru
1 łyżka kakao
1 łyżka wody
Wykonanie
1. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej/mikrofalówce.
2. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
3. Mieszamy osobno składniki mokre (dynia, jajko, olej) i suche (mąka, proszek do pieczenia, erytrol), następnie łączymy je ze sobą.
4. Dzielimy ciasto na 2 części. Do jednej z nich dodajemy czekoladę, kakao i wodę.
5. Do foremki przelewamy 1/2 jasnego ciasta, na to 1/2 ciemnego ciasta, a na to resztę jasnego i ciemnego ciasta.
6. Wstawiamy foremkę do piekarnika na 60 min.
W końcu mam zrobione dyniowe puree, więc mogę rozpocząć testowanie przepisów z jego wykorzystaniem.
Na pierwszy ogień poszło ciasto dyniowo-czekoladowe.
Jest proste w przygotowaniu, a wygląda efektownie, a przede wszystkim rewelacyjnie smakuje!
Będzie jak znalazł do popołudniowej kawy! :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro