Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 60 minut

Ilość: 12 kawałków (użyłam keksówki 30 x 10 cm)

 

 

Składniki

 

250g puree z dyni (przepis znajdziecie tutaj)

2 jajka

60g oleju rzepakowego

150g skyru

100g erytrolu

300g mąki owsianej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

40g mlecznej czekolady bez cukru

1 łyżka kakao

1 łyżka wody

 

 

Wykonanie

 

1. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej/mikrofalówce.

2. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

3. Mieszamy osobno składniki mokre (dynia, jajko, olej) i suche (mąka, proszek do pieczenia, erytrol), następnie łączymy je ze sobą.

4. Dzielimy ciasto na 2 części. Do jednej z nich dodajemy czekoladę, kakao i wodę.

5. Do foremki przelewamy 1/2 jasnego ciasta, na to 1/2 ciemnego ciasta, a na to resztę jasnego i ciemnego ciasta.

6. Wstawiamy foremkę do piekarnika na 60 min.

W końcu mam zrobione dyniowe puree, więc mogę rozpocząć testowanie przepisów z jego wykorzystaniem.
Na pierwszy ogień poszło c
iasto dyniowo-czekoladowe.
Jest proste w przygotowaniu, a wygląda efektownie, a przede wszystkim rewelacyjnie smakuje!

Będzie jak znalazł do popołudniowej kawy! :)

09/10/2020

Ciasto dyniowo-czekoladowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro