Czas przygotowania: 20 minut

Czas gotowania: 5 minut

Ilość: 3 puddingi

 

 

Składniki

 

40g kaszy manny

50ml mleka (u mnie 0,5%)

200ml wody

40g mlecznej czekolady bez cukru

100g skyru

15g migdałów

10g orkiszu ekspandowanego

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy kaszę na wodzie i mleku z dodatkiem czekolady do odparowania większości płynu (ok. 5 min.).

2. Studzimy ją, wstawiamy do lodówki na 15 min. i ubijamy na puszystą masę.

3. Migdały siekamy na mniejsze kawałki i łączymy ze skyrem.

4. Do naczynek przekładamy połowę masy czekoladowej. Na niej układamy migdały z jogurtem, a na tym resztę masy czekoladowej.

5. Desery posypujemy ziarnami orkiszu i znowu chłodzimy.

Zgodnie z obietnicą, mam dla Was kolejny deserowy przepis z wykorzystaniem kaszy manny.
Po ubiciu kasza tworzy lekką piankę, której nikt się nie oprze.

Poznajcie chrupiący pudding czekoladowy z kaszy manny, który jest nie tylko pyszny, ale też nietuczący :)

Takie desery to my lubimy!

13/09/2020

Chrupiący pudding czekoladowy z kaszy manny

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro