Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 5 minut
Ilość: 3 puddingi
Składniki
40g kaszy manny
50ml mleka (u mnie 0,5%)
200ml wody
40g mlecznej czekolady bez cukru
100g skyru
15g migdałów
10g orkiszu ekspandowanego
Wykonanie
1. Gotujemy kaszę na wodzie i mleku z dodatkiem czekolady do odparowania większości płynu (ok. 5 min.).
2. Studzimy ją, wstawiamy do lodówki na 15 min. i ubijamy na puszystą masę.
3. Migdały siekamy na mniejsze kawałki i łączymy ze skyrem.
4. Do naczynek przekładamy połowę masy czekoladowej. Na niej układamy migdały z jogurtem, a na tym resztę masy czekoladowej.
5. Desery posypujemy ziarnami orkiszu i znowu chłodzimy.
Zgodnie z obietnicą, mam dla Was kolejny deserowy przepis z wykorzystaniem kaszy manny.
Po ubiciu kasza tworzy lekką piankę, której nikt się nie oprze.
Poznajcie chrupiący pudding czekoladowy z kaszy manny, który jest nie tylko pyszny, ale też nietuczący :)
Takie desery to my lubimy!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro