Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
2 białka jaj
10g parmezanu
1 łyżeczka mieszanki włoskich ziół
100g kukurydzy z puszki z dodatkiem fasolki
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Łączymy białka z serem i przyprawami. Przelewamy masę do patelni i wysypujemy na nią kukurydzę z fasolką.
3. Przykrywamy całość pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód porządnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 3 min.
Co nam wyjdzie z połączenia jajek i parmezanu?
Chrupiący omlet serowy, czyli pyszny i pożywny pomysł na śniadanie/kolację,
które przygotujecie w oka mgnieniu. Lista składników jest bardzo krótka,
a przepis nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych, więc może go przygotować dosłownie każdy.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro