Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
2 jajka
25g mąki kokosowej
5g erytrolu
100g dyni
50g półtłustego twarogu
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Rozgniatamy widelcem mąkę, jajka, twaróg, erytrol i startą na drobno dynię, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
3. Przekładamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód porządnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 3 min.
Dawno nie było u mnie omletów (szczególnie tych na słodko), więc postanowiłam to zmienić :)
I tak właśnie popełniłam chrupiącego omleta dyniowego - nie dość, że jest naprawdę słodki
(żałuję, że w ogóle dosłodziłam go erytrolem), to do tego dynia nadaje mu pięknego koloru...
Dla fanów słodkich śniadań będzie jak znalazł!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro