Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 jajka

25g mąki kokosowej

5g erytrolu

100g dyni

50g półtłustego twarogu

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Rozgniatamy widelcem mąkę, jajka, twaróg, erytrol i startą na drobno dynię, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

3. Przekładamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód porządnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 3 min.

Dawno nie było u mnie omletów (szczególnie tych na słodko), więc postanowiłam to zmienić :)

I tak właśnie popełniłam chrupiącego omleta dyniowego - nie dość, że jest naprawdę słodki
(żałuję, że w ogóle dosłodziłam go erytrolem), to do tego dynia nadaje mu pięknego koloru...

Dla fanów słodkich śniadań będzie jak znalazł!

09/10/2023

Chrupiący omlet dyniowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro