Czas przygotowania: 20 minut
Czas chłodzenia: 2 godziny
Ilość: 5 deserków
Składniki
100g ricotty
180g jogurtu wysokobiałkowego
1 op. galaretki gruszkowej (70g)
250ml wody
3 herbatniki
1 gruszka (ok. 100g po obraniu)
20g masła orzechowego
2 orzechy włoskie
Wykonanie
1. Gotujemy wodę. Rozpuszczamy galaretkę we wrzątku i odstawiamy ją do lekkiego stężenia, po czym łączymy z ricottą i jogurtem.
2. Rozkładamy powstałą masę do 5 kubeczków i odstawiamy do lodówki na ok. 2h.
3. Posypujemy deserki pokruszonymi herbatnikami, a następnie polewamy je gruszką zblendowaną z masłem orzechowym.
4. Dekorujemy całość orzechami i od razu podajemy (żeby herbatniki nadal przyjemnie chrupały).
Proste i lekkie mini deserki to coś, co baaardzo lubię, bo sprawdzają się zarówno na imprezach,
jak i wtedy, gdy najdzie nas ochota na zdrowe słodkości. Tym razem przygotowałam coś w jesiennym klimacie
- chrupiący deserek gruszkowy z dodatkiem masła orzechowego. Przygotujcie go sami, a zobaczycie,
że zakochałam się w nim nie bez powodu :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro