Czas przygotowania: 5 minut
Czas zapiekania: 5 minut
Ilość: 2 porcje x 1 tost
Składniki
2 kromki pełnoziarnistego pieczywa tostowego
100g chudego twarogu
50g skyru
5g erytrolu
20g borówek
20g malin
Wykonanie
1. Rozgniatamy widelcem twaróg, skyr i erytrol.
2. W międzyczasie, przypiekamy chlebek w tosterze.
3. Nakładamy twarożek na kanapki i dekorujemy owocami.
Przez bardzo długi czas unikałam chleba tostowego, bo miałam zakodowane, że to sama chemia.
Czasy się jednak zmieniły i w moje ręce wpadło ostatnio pieczywo tostowe z całkiem dobrym składem.
W związku z tym, musiałam je szybko przetestować i tak powstały chrupiące tosty z twarożkiem i owocami.
Są tak dobre i tak proste w przygotowaniu, że na pewno będą częstym gościem na moim śniadaniu :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro