Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
1 bułka orkiszowa/2 kromki chleba orkiszowego (ok. 60g)
2 mniejsze jajka
1 łyżeczka ulubionych przypraw
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Roztrzepujemy jajka z przyprawami, a bułkę kroimy na kromki.
3. Moczymy kromki bułki/chleba w jajku* i wykładamy na patelnię. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.
*Tak, aby wchłonęły jajko jak gabka.
Czas na kolejny super szybki - ale jakże smaczny - przepis.
Mowa o bułce w jajku.
Trzeba uczciwie przyznać, że to "danie" jest mało wykwintne, ale bardzo je lubię i wierzę, że macie tak samo:)
To świetna alternatywa dla kanapek z jakiem sadzonym lub ugotowanym na twardo.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro