Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

1 bułka orkiszowa/2 kromki chleba orkiszowego (ok. 60g)

2 mniejsze jajka

1 łyżeczka ulubionych przypraw

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Roztrzepujemy jajka z przyprawami, a bułkę kroimy na kromki.

3. Moczymy kromki bułki/chleba w jajku* i wykładamy na patelnię. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.

 

*Tak, aby wchłonęły jajko jak gabka.

26/03/2020

Bułka w jajku

 Czas na kolejny super szybki - ale jakże smaczny - przepis.

Mowa o bułce w jajku.
Trzeba uczciwie przyznać, że to "danie" jest mało wykwintne, ale bardzo je lubię i wierzę, że macie tak samo:)

To świetna alternatywa dla kanapek z jakiem sadzonym lub ugotowanym na twardo.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro