Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut
Czas chłodzenia: 3 godziny
Ilość: 3 desery
Składniki
500g mleka (u mnie 0,5%)
1 op. budyniu waniliowego bez cukru (40g)
15g erytrolu
15g żelatyny
40ml wody
garść borówek
kilka większych truskawek
Wykonanie
1. Podgrzewamy 300g mleka z erytrolem. Dodajemy do niego rozpuszczoną we wrzątku żelatynę.
2. Gdy płyn zacznie wrzeć, wlewamy do niego proszek budyniowy rozpuszczony w reszcie mleka i energicznie mieszamy do zgęstnienia.
3. Na dnie 3 pucharków układamy borówki i truskawki pokrojone w ćwiartki.
4. Zalewamy owoce budyniem, odstawiamy do ostygnięcia i wstawiamy do lodówki na min. 3h.*
*Deser smakuje najlepiej z musem ze świeżych owoców :)
Upału upałami, ale nawet jedzenie sernika na zimno dzień w dzień może się z znudzić :P
Dlatego dla odmiany postanowiłam przygotować budyniowy deser na zimno ze świeżymi owocami.
Jest pyszny, prosty w przygotowaniu i ultra lekki.
Ma śmiesznie mało kalorii, więc na małe co nieco będzie w sam raz :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro