Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 10 minut

Ilość: 1 deser

 

 

Składniki

 

200ml wody

20g kaszy manny

2 kostki mlecznej czekolady bez cukru

płaska łyżeczka kakao

50g chudego twarogu

50g skyru

5g erytrolu

10g orzechów laskowych

 

 

 

Wykonanie

 

1. Na małym ogniu podgrzewamy kaszę mannę zalaną wodą z dodatkiem czekolady i kakao.

2. Gdy płyn zacznie wrzeć, mieszamy go do zgęstnienia (ok. 5 min.) i przekładamy do kubka.

3. Rozgniatamy widelcem twaróg ze skyremi erytolem oraz rogrzenionymi tłuczkiem orzechami.

Na co dzień nie pijam kawy, ale uwielbiam jej zapach i wszystko co ją zawiera (desery, ciasta itp.),
więc
budyniowy deser kawowy bardzo przypadł mi do gustu.

Jest lekki i pożywny, więc możecie go sobie zafundować bez wyrzutów sumienia :)

A przygotowanie jest tak proste, że na pewno pokochacie ten deser tak jak ja!

15/07/2020

Budyniowy deser kawowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro