Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 10 minut

Ilość: 2 desery

 

 

Składniki

 

1/2 op. budyniu czekoladowego bez cukru (20g)

300g mleka (u mnie 0,5%)

10g erytrolu

10g niesolonych orzechów ziemnych

10g ryżu preparowanego

100g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

10g masła orzechowego

 

 

Wykonanie

 

1. Podgrzewamy mleko z erytrolem. Gdy płyn zacznie wrzeć, wlewamy do niego proszek budyniowy rozpuszczony w wodzie.

2. Mieszamy całość do zgęstnienia, łączymy z pokruszonymi orzechami i przekładamy do pucharków.

3. Wykładamy na to ryż preparowany.

4. Na wierzchu deseru kładziemy jogurt wymieszamy z masłem orzechowym.

Dawno (czyli przez około tydzień :P) nie przygotowałam żadnego szybkiego deseru. Najwyższy czas to zmienić!

Dzisiaj prezentuję Wam budyniowy deser czekoladowo-orzechowy.

Jest przepyszny - w końcu komu może nie smakować połączenie czekolady i orzechów?

Do tego, wygląda tak apetycznie, że przez (krótką) chwilę pomyślałam, że aż szkoda do jeść :)

27/07/2020

Budyniowy deser czekoladowo-orzechowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro