Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 2 desery
Składniki
1/2 op. budyniu czekoladowego bez cukru (20g)
300g mleka (u mnie 0,5%)
10g erytrolu
10g niesolonych orzechów ziemnych
10g ryżu preparowanego
100g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
10g masła orzechowego
Wykonanie
1. Podgrzewamy mleko z erytrolem. Gdy płyn zacznie wrzeć, wlewamy do niego proszek budyniowy rozpuszczony w wodzie.
2. Mieszamy całość do zgęstnienia, łączymy z pokruszonymi orzechami i przekładamy do pucharków.
3. Wykładamy na to ryż preparowany.
4. Na wierzchu deseru kładziemy jogurt wymieszamy z masłem orzechowym.
Dawno (czyli przez około tydzień :P) nie przygotowałam żadnego szybkiego deseru. Najwyższy czas to zmienić!
Dzisiaj prezentuję Wam budyniowy deser czekoladowo-orzechowy.
Jest przepyszny - w końcu komu może nie smakować połączenie czekolady i orzechów?
Do tego, wygląda tak apetycznie, że przez (krótką) chwilę pomyślałam, że aż szkoda do jeść :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro