Czas przygotowania: 4 minuty
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 6 placuszków
Składniki
1 op. budyniu bez cukru (u mnie wiśniowy, 40g)
50g jogurtu typu skyr
1 jajko
5g erytrolu
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania dość rzadkiej masy.
3. Wylewamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy cienkie placuszki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.
W dzieciństwie zjadłam tyle budyniu, że przez ostatanie 15 lat nie mogłam na niego patrzeć. Aż przyszedł dzień,
w którym znowu zachciało mi się budyniu :) Od kiedy odkryłam go na nowo, używam proszku budyniowego
do przygotowania przeróżnych wypieków. Dziś postawiłam na budyniowe placuszki ze skyrem,
ale wariantów smakowych może być tyle, ile jest smaków budyniu, więc pole do popisu jest naprawdę duże!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro