Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 4 minuty

Ilość: 6 placuszków

 

 

Składniki

 

1 op. naturalnego tofu

20g erytrolu

15g soku wyciśniętego z limonki

1 op. budyniu czekoladowego bez cukru

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Blendujemy wszystkie składniki na gładką masę.

3. Wykładamy ją na patelnię - po 1 dużej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron i podajemy z ulubionymi dodatkami (np. jogurtem roślinnym).

Szukacie pomysłu na wegańską słodką przekąskę?
Jeśli tak, to przepis na
budyniowe placuszki z tofu na pewno się Wam spodoba!
To proste i (dzięki limonce) aromatyczne połączenie zaledwie 4 składników,
które z pewnością posmakuje nie tylko osobom będącym na diecie roślinnej :)

21/06/2022

Budyniowe placuszki z tofu

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro