Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 4 minuty
Ilość: 6 placuszków
Składniki
1 op. naturalnego tofu
20g erytrolu
15g soku wyciśniętego z limonki
1 op. budyniu czekoladowego bez cukru
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Blendujemy wszystkie składniki na gładką masę.
3. Wykładamy ją na patelnię - po 1 dużej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron i podajemy z ulubionymi dodatkami (np. jogurtem roślinnym).
Szukacie pomysłu na wegańską słodką przekąskę?
Jeśli tak, to przepis na budyniowe placuszki z tofu na pewno się Wam spodoba!
To proste i (dzięki limonce) aromatyczne połączenie zaledwie 4 składników,
które z pewnością posmakuje nie tylko osobom będącym na diecie roślinnej :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro