Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 2 naleśniki

 

 

Składniki

 

40g budyniu waniliowego bez cukru

1 jajko

30g mleka (u mnie 0,5%)

1/2 (75g) skyru (u mnie skyr malinowy z Lidla 0% tłuszczu)

5g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.

2. Miksujemy proszek budyniowy z jajkiem, erytrolem i mlekiem.

3. Na średnim ogniu smażymy 2 naleśniki - po 2 min. od wylania ciasta (gdy pojawią się pęcherzyki na powierzchni) odwracamy naleśnika na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 1 min.

4. Smarujemy naleśniki skyrem i zawijamy w rulony.

Dzisiaj chciałam sobie upiec stare dobre placuszki budyniowe, ale w trakcie ich przygotowywania pomyślałam,
że zamiast skyru dodam do ciasta mleko. W efekcie ciasto było tak rzadkie, jak na naleśniki, więc poszłam tym tropem i tak powstały
budyniowe naleśniki ze skyrem. Bardzo się cieszę z tego, że zupełnie przypadkowo wyszedł mi przepis, który jest tak dobry, że na pewno będę często do niego wracała :)

19/06/2020

Budyniowe naleśniki ze skyrem

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro