Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 2 naleśniki
Składniki
40g budyniu waniliowego bez cukru
1 jajko
30g mleka (u mnie 0,5%)
1/2 (75g) skyru (u mnie skyr malinowy z Lidla 0% tłuszczu)
5g erytrolu
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.
2. Miksujemy proszek budyniowy z jajkiem, erytrolem i mlekiem.
3. Na średnim ogniu smażymy 2 naleśniki - po 2 min. od wylania ciasta (gdy pojawią się pęcherzyki na powierzchni) odwracamy naleśnika na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 1 min.
4. Smarujemy naleśniki skyrem i zawijamy w rulony.
Dzisiaj chciałam sobie upiec stare dobre placuszki budyniowe, ale w trakcie ich przygotowywania pomyślałam,
że zamiast skyru dodam do ciasta mleko. W efekcie ciasto było tak rzadkie, jak na naleśniki, więc poszłam tym tropem i tak powstały budyniowe naleśniki ze skyrem. Bardzo się cieszę z tego, że zupełnie przypadkowo wyszedł mi przepis, który jest tak dobry, że na pewno będę często do niego wracała :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro