Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 5 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
30g kaszy manny
200g mleka (u mnie 0,5%)
1 jajko
5g erytrolu
10g proszku budyniowego czekoladowego bez cukru
Wykonanie
1. Gotujemy 150g mleka z kaszą, erytrolem i jajkiem ciągle mieszając.
2. Rozpuszczamy proszek budyniowy w reszcie mleka i dodajemy do kaszy, gdy płyn zacznie wrzeć.
3. Mieszamy całość do zgęstnienia i przekładamy do foremek.
4. Czekamy, aż deserki ostygną, wyciągamy je z foremki i podajemy z jogurtem/owocami.
Jak już na pewno zauważyliście, uwielbiam deserki wszelkiej maści :)
Stąd pomysł na budyniową panna cottę z kaszy manny.
Przepis jest bardzo prosty, a efekt ciekawy - w końcu zdrowe i pożywne deserki to coś, co bardzo lubimy...
Koniec więc gadania - bierzemy się do roboty!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro