Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 5 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

30g kaszy manny

200g mleka (u mnie 0,5%)

1 jajko

5g erytrolu

10g proszku budyniowego czekoladowego bez cukru

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy 150g mleka z kaszą, erytrolem i jajkiem ciągle mieszając.

2. Rozpuszczamy proszek budyniowy w reszcie mleka i dodajemy do kaszy, gdy płyn zacznie wrzeć.

3. Mieszamy całość do zgęstnienia i przekładamy do foremek.

4. Czekamy, aż deserki ostygną, wyciągamy je z foremki i podajemy z jogurtem/owocami.

Jak już na pewno zauważyliście, uwielbiam deserki wszelkiej maści :)

Stąd pomysł na budyniową panna cottę z kaszy manny.

Przepis jest bardzo prosty, a efekt ciekawy - w końcu zdrowe i pożywne deserki to coś, co bardzo lubimy...

Koniec więc gadania - bierzemy się do roboty!

02/07/2020

Budyniowa panna cotta z kaszy manny

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro