Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 5 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
30g płatków owsianych
200g mleka (u mnie 0,5%)
1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)
5g erytrolu
5g płatków/wiórków kokosa
5g orzeszków ziemnych
Wykonanie
1. Gotujemy płatki z erytrolem i kokosem w 150g mleka.
2. Rozpuszczamy budyń w 50g mleka.
3. Gdy mleko zacznie wrzeć, a płatki napęcznieją, dodajemy mleko z budyniem i mieszamy do zgęstnienia (ok. 2 min.).
4. Podajemy owsiankę z pokruszonymi fistaszkami.
Ostatnio obiecywałam, że przetestuję kolejną wersję owsianki z budyniem i słowa dotrzymałam!
Nieskromnie muszę przyznać, że budyniowa owsianka bakaliowa jest naprawdę rewelacyjna :)
Jak zwykle, lista składników jest dość krótka, a mimo to,
wyszło mi całkiem pożywne, a do tego słodkie i chrupiące śniadanko.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro