Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 5 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

30g płatków owsianych

200g mleka (u mnie 0,5%)

1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)

5g erytrolu

5g płatków/wiórków kokosa

5g orzeszków ziemnych

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy płatki z erytrolem i kokosem w 150g mleka.

2. Rozpuszczamy budyń w 50g mleka.

3. Gdy mleko zacznie wrzeć, a płatki napęcznieją, dodajemy mleko z budyniem i mieszamy do zgęstnienia (ok. 2 min.).

4. Podajemy owsiankę z pokruszonymi fistaszkami.

Ostatnio obiecywałam, że przetestuję kolejną wersję owsianki z budyniem i słowa dotrzymałam!
Nieskromnie muszę przyznać, że
budyniowa owsianka bakaliowa jest naprawdę rewelacyjna :)
Jak zwykle, lista składników jest dość krótka, a mimo to,
wyszło mi całkiem pożywne, a do tego słodkie i chrupiące śniadanko.

02/04/2020

Budyniowa owsianka bakaliowa

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro