Czas przygotowania: 10 minut

Czas chłodzenia: 2 godziny

Ilość: 2 serniczki

 

 

Składniki

 

250g półtłustego twarogu

1 op. galaretki brzoskwiniowej

2 ciastka czekoladowe bez cukru

1/2 szkl. wrzątku

1/2 brzoskwini/nektarynki

 

 

Wykonanie

 

1. Rozpuszczamy galaretkę we wrzątku. Gdy lekko przestygnie, blendujemy ją na gładko z twarogiem.

2. Na dno miseczek kruszymy 1 ciastko i przykrywamy je masą serową.

3. Dekorujemy deserek pokruszonym drugim ciastkiem i plasterkami brzoskwini/nektarynki.

4. Wstawiamy serniczki do lodówki na min. 2h

Latem sernik na zimno w formie małego deserku to mój zdecydowany faworyt.

Tym razem popełniłam brzoskwiniowy serniczek na zimno.

Jego skład i przygotowanie są banalnie proste, a ilość kalorii w porcji jest naprawdę śmieszna.

Do tego, całość smakuje rewelacyjnie, więc mogę Wam polecić ten deser z czystym sumieniem :)

03/08/2022

Brzoskwiniowy serniczek na zimno

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro