Czas przygotowania: 10 minut
Czas chłodzenia: 2 godziny
Ilość: 2 serniczki
Składniki
250g półtłustego twarogu
1 op. galaretki brzoskwiniowej
2 ciastka czekoladowe bez cukru
1/2 szkl. wrzątku
1/2 brzoskwini/nektarynki
Wykonanie
1. Rozpuszczamy galaretkę we wrzątku. Gdy lekko przestygnie, blendujemy ją na gładko z twarogiem.
2. Na dno miseczek kruszymy 1 ciastko i przykrywamy je masą serową.
3. Dekorujemy deserek pokruszonym drugim ciastkiem i plasterkami brzoskwini/nektarynki.
4. Wstawiamy serniczki do lodówki na min. 2h
Latem sernik na zimno w formie małego deserku to mój zdecydowany faworyt.
Tym razem popełniłam brzoskwiniowy serniczek na zimno.
Jego skład i przygotowanie są banalnie proste, a ilość kalorii w porcji jest naprawdę śmieszna.
Do tego, całość smakuje rewelacyjnie, więc mogę Wam polecić ten deser z czystym sumieniem :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro