Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

80g ryżu basmati

150g chudego twarogu

1 jajko

1 op. skyru owocowego (u mnie jagodowy, 150g)

10g erytrolu

100g waniliowego serka homogenizowanego

10g ryżu ekspandowanego

10g płatków migdałów

garść świeżych owoców (u mnie borówki)

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujmy ryż na sypko.

2. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

3. Blendujemy twaróg z serkiem karmelowym i jajkiem, po czym łączymy je z ryżem i przekładamy do naczynia żaroodpornego.

4. Na wierzchu robimy kleksy z serka waniliowego.

5. Posypujemy zapiekankę gryką i migdałami, po czym zapiekamy ją przez ok. 25 min.

Chcecie sobie przygotować pożywne i wartościowe śniadanie na kilka dni?

Jeśli tak, to przepis na borówkową zapiekankę ryżowo-serową powstał z myślą o Was!

Wystarczy ugotować ryż, wymieszać go z pozostałymi składnikami, wstawić do piekarnika
i przepyszne śniadanie na ciepło gotowe :)

08/04/2021

Borówkowa zapiekanka ryżowo-serowa

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro