Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
80g ryżu basmati
150g chudego twarogu
1 jajko
1 op. skyru owocowego (u mnie jagodowy, 150g)
10g erytrolu
100g waniliowego serka homogenizowanego
10g ryżu ekspandowanego
10g płatków migdałów
garść świeżych owoców (u mnie borówki)
Wykonanie
1. Gotujmy ryż na sypko.
2. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
3. Blendujemy twaróg z serkiem karmelowym i jajkiem, po czym łączymy je z ryżem i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
4. Na wierzchu robimy kleksy z serka waniliowego.
5. Posypujemy zapiekankę gryką i migdałami, po czym zapiekamy ją przez ok. 25 min.
Chcecie sobie przygotować pożywne i wartościowe śniadanie na kilka dni?
Jeśli tak, to przepis na borówkową zapiekankę ryżowo-serową powstał z myślą o Was!
Wystarczy ugotować ryż, wymieszać go z pozostałymi składnikami, wstawić do piekarnika
i przepyszne śniadanie na ciepło gotowe :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro