Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 5 minut
Ilość: 1 deser
Składniki
40g kaszy manny
150ml mleka (u mnie 0,5%)
30g chudego twarogu
100g świeżych/rozmrożonych borówek
Wykonanie
1. Blendujemy 2/3 borówek na gładką masę i przekładamy je do szklanki.
2. Gotujemy kaszę na mleku do odparowania większości płynu (ok. 5 min.).
3. Po zdjęciu ognia, blendujemy ją na gładko z twarogiem i układamy na musie z borówek.
4. Całość przykrywamy pozostałymi borówkami.
Zawsze lubiłam kaszę mannę, bo nie dość, że bardzo mi smakuje jest lekko słodka pomimo braku cukru),
to dodatkowo, po zblendowaniu ma przyjemną kremową konsystencję.
Ostatnio postanowiłam ją połączyć z twarogiem i owocami. Tak powstała borówkowa kasza manna,
czyli prosty i mega smaczny deser, który świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro