Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 5 minut

Ilość: 1 deser

 

 

Składniki

 

40g kaszy manny

150ml mleka (u mnie 0,5%)

30g chudego twarogu

100g świeżych/rozmrożonych borówek

 

 

Wykonanie

 

1. Blendujemy 2/3 borówek na gładką masę i przekładamy je do szklanki.

2. Gotujemy kaszę na mleku do odparowania większości płynu (ok. 5 min.).

3. Po zdjęciu ognia, blendujemy ją na gładko z twarogiem i układamy na musie z borówek.

4. Całość przykrywamy pozostałymi borówkami.

Zawsze lubiłam kaszę mannę, bo nie dość, że bardzo mi smakuje jest lekko słodka pomimo braku cukru),
to dodatkowo, po zblendowaniu ma przyjemną kremową konsystencję.
Ostatnio postanowiłam ją połączyć z twarogiem i owocami. Tak powstała
borówkowa kasza manna,
czyli prosty i mega smaczny deser, który świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno :)

10/03/2021

Borówkowa kasza manna

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro