Czas przygotowania: 5 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej

10g erytrolu

2 łyżeczki zimnej wody

100g mleka (u mnie 0,5%)

100g borówki amerykańskiej

 

 

Wykonanie

 

1. Lekko podgrzewamy mleko i blendujemy je z borówkami. Przelewamy do szklanki.

2. Rozpuszczamy kawę i erytrol w wodzie, po czym mikserem/spieniaczem do mleka ubijamy gęstą pianę i układamy ją na warstwie owocowej.

Lubię poznawać nowe przepisy z całego świata, szczególnie te deserowe :)

Ostatnio natrafiłam na zdjęcie koreańskiej kawy i od razu wiedziałam, że muszę jej spróbować!

Oczywiście musiałam ją ulepszyć po swojemu i tak powstała borówkowa dalgona - połączenie mlecznej
borówki i słodkiej kawowej pianki. To prosty sposób na szybki i niskokaloryczny deser :)

 

07/12/2020

Borówkowa dalgona

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro