Czas przygotowania: 5 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
10g erytrolu
2 łyżeczki zimnej wody
100g mleka (u mnie 0,5%)
100g borówki amerykańskiej
Wykonanie
1. Lekko podgrzewamy mleko i blendujemy je z borówkami. Przelewamy do szklanki.
2. Rozpuszczamy kawę i erytrol w wodzie, po czym mikserem/spieniaczem do mleka ubijamy gęstą pianę i układamy ją na warstwie owocowej.
Lubię poznawać nowe przepisy z całego świata, szczególnie te deserowe :)
Ostatnio natrafiłam na zdjęcie koreańskiej kawy i od razu wiedziałam, że muszę jej spróbować!
Oczywiście musiałam ją ulepszyć po swojemu i tak powstała borówkowa dalgona - połączenie mlecznej
borówki i słodkiej kawowej pianki. To prosty sposób na szybki i niskokaloryczny deser :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro