Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 1 biszkopt
Składniki
40g kleiku ryżowego
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
10g erytrolu
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 170°C (grzanie góra-dół).
2. Ubijamy sztywną pianę z białek. Dodajemy do niej erytrol, a następnie żółtka, kleik i proszek ciągle miksując.
3. Przekładamy masę do foremki i zapiekamy przez 30 min.
4. Dodajemy ulubione dodatki: jogurt/dżem/owoce (albo wszystko na raz:)).
Ostatnio szukałam pomysłu na śniadanie i natrafiłam na biszkopt z kleiku ryżowego.
A że mam w domu kilka paczek kleiku (pozostałość z okresu masy), to stwierdziłam, że chętnie go wykorzystam.
Przepis jest banalnie prosty, a z dowolnymi dodatkami biszkopt będzie smakował za każdym razem inaczej.
I właśnie o takie śniadanie mi chodziło!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro