Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Ilość: 1 biszkopt

 

 

Składniki

 

40g kleiku ryżowego

2 jajka

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

10g erytrolu

 

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 170°C (grzanie góra-dół).

2. Ubijamy sztywną pianę z białek. Dodajemy do niej erytrol, a następnie żółtka, kleik i proszek ciągle miksując.

3. Przekładamy masę do foremki i zapiekamy przez 30 min.

4. Dodajemy ulubione dodatki: jogurt/dżem/owoce (albo wszystko na raz:)).

26/03/2020

Biszkopt z kleiku ryżowego

Ostatnio szukałam pomysłu na śniadanie i natrafiłam na biszkopt z kleiku ryżowego.
A że mam w domu kilka paczek kleiku (pozostałość z okresu masy), to stwierdziłam, że chętnie go wykorzystam.

Przepis jest banalnie prosty, a z dowolnymi dodatkami biszkopt będzie smakował za każdym razem inaczej.

I właśnie o takie śniadanie mi chodziło!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro