Czas przygotowania: 4 minuty
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 8 placuszków
Składniki
1 op. budyniu o smaku słonego karmelu bez cukru (38g)
50g skyru
1 jajko
5g erytrolu
1/2 op. twarożku grani (75g)
1/2 op. karmelowego serka wysokobiałkowego Valio (90g)
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Mieszamy łyżką proszek budyniowy, jajko, skyr i erytrol, do uzyskania dość rzadkiej masy.
3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy cienkie placuszki na małym ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.
5. Łączymy serek grani z serkiem karmelowym i przekładamy nim placuszki.
Dawno nie robiłam placuszków, więc postanowiłam to zmienić, bo według mnie, to jedna z najsmaczniejszych propozycji śniadaniowych. Dzięki temu, powstały białkowe placuszki o smaku słonego karmelu.
Nie dość, że są obłędnie pyszne i mogłyby wystąpić nawet w roli wartościowego deseru,
to dodatkowo mają w sobie mnóstwo białka i są mega sycące. Po prostu śniadanie idealne!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro