Czas przygotowania: 4 minuty

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 8 placuszków

 

 

Składniki

 

1 op. budyniu o smaku słonego karmelu bez cukru (38g)

50g skyru

1 jajko

5g erytrolu

1/2 op. twarożku grani (75g)

1/2 op. karmelowego serka wysokobiałkowego Valio (90g)

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Mieszamy łyżką proszek budyniowy, jajko, skyr i erytrol, do uzyskania dość rzadkiej masy.

3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy cienkie placuszki na małym ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.

5. Łączymy serek grani z serkiem karmelowym i przekładamy nim placuszki.

Dawno nie robiłam placuszków, więc postanowiłam to zmienić, bo według mnie, to jedna z najsmaczniejszych propozycji śniadaniowych. Dzięki temu, powstały białkowe placuszki o smaku słonego karmelu.

Nie dość, że są obłędnie pyszne i mogłyby wystąpić nawet w roli wartościowego deseru,
to dodatkowo mają w sobie mnóstwo białka i są mega sycące. Po prostu śniadanie idealne!

06/02/2021

Białkowe placuszki o smaku słonego karmelu

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro