Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 6 minuty

Ilość: 2 porcje x 4 placuszki

 

 

Składniki

 

60g mąki ryżowej

100g tofu naturalnego

80g mleka (u mnie 0,5%)

10g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Blendujemy wszystkie składniki do uzyskania dość gęstej masy.

3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy placuszki na małym ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.

Przygotowując różne placuszkowe wariacje, ciągle szukam nowych składników po to,
aby za każdym razem jeść coś innego, bo nie znoszę nudy na talerzu.
Tym razem przygotowałam
placuszki z tofu - jednego z moich śniadaniowych faworytów.
Można się nimi porządnie najeść, a do tego mają w sobie duuużo białka, więc nic, tylko robić!

20/02/2020

Bezglutenowe placuszki z tofu

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro