Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 6 minuty
Ilość: 2 porcje x 4 placuszki
Składniki
60g mąki ryżowej
100g tofu naturalnego
80g mleka (u mnie 0,5%)
10g erytrolu
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Blendujemy wszystkie składniki do uzyskania dość gęstej masy.
3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy placuszki na małym ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.
Przygotowując różne placuszkowe wariacje, ciągle szukam nowych składników po to,
aby za każdym razem jeść coś innego, bo nie znoszę nudy na talerzu.
Tym razem przygotowałam placuszki z tofu - jednego z moich śniadaniowych faworytów.
Można się nimi porządnie najeść, a do tego mają w sobie duuużo białka, więc nic, tylko robić!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro