Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 2 porcje x 3 duże placuszki

 

 

Składniki

 

60g mąki jaglanej

50g lekkiego Bielucha

1 jajko

10g erytrolu

40g jagód (u mnie mrożonych)

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania gładkiej i gęstej masy.

3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 dużej łyżce na 1 placuszka. Wykładamy na to jagody i zmniejszamy ogień.

4. Smażymy placuszki na średnim ogniu po 3 min. na każdej ze stron.

Śniadania najbardziej lubię rozpoczynać w towarzystwie placuszków. Prawda jest jednak taka, że placuszki
z bieluchem i jagodami
chętnie zjem o każdej porze dnia :)
Podchodziłam do nich dwa razy. Przy pierwszej próbie nie zadziałały propocje - smak był idelany, ale placki wyszły zbyt płaskie. Zazwyczaj odpuszczam sobie takie przepisy, ale ten był tak smaczny, że spróbowałam ponownie i tym razem odniosłam sukces - sami zobaczcie!

24/02/2020

Bezglutenowe placuszki z Bieluchem i jagodami

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro