Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 2 porcje x 3 duże placuszki
Składniki
60g mąki jaglanej
50g lekkiego Bielucha
1 jajko
10g erytrolu
40g jagód (u mnie mrożonych)
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania gładkiej i gęstej masy.
3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 dużej łyżce na 1 placuszka. Wykładamy na to jagody i zmniejszamy ogień.
4. Smażymy placuszki na średnim ogniu po 3 min. na każdej ze stron.
Śniadania najbardziej lubię rozpoczynać w towarzystwie placuszków. Prawda jest jednak taka, że placuszki
z bieluchem i jagodami chętnie zjem o każdej porze dnia :) Podchodziłam do nich dwa razy. Przy pierwszej próbie nie zadziałały propocje - smak był idelany, ale placki wyszły zbyt płaskie. Zazwyczaj odpuszczam sobie takie przepisy, ale ten był tak smaczny, że spróbowałam ponownie i tym razem odniosłam sukces - sami zobaczcie!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro