Czas przygotowania: 4 minuty
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 2 porcje x 2 kotleciki
Składniki
25g mąki ryżowej
1/2 tuńczyka w sosie własnym (ok. 60g)
2 jajka
1 łyżeczka suszonych ziół
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Blendujemy wszystkie składniki na dość gęstą masę.
3. Wykładamy masę na patelnię i zmniejszamy ogień.
4. Smażymy kotleciki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.
Do niedawna tuńczyk z puszki kojarzył mi się tylko z klasyczną sałatką z ryżem. Postanowiłam jednak sprawdzić, czy można go wykorzystać w jakiś inny smaczny sposób. Głównie dlatego, że ma w sobie dużo białka i mało tłuszczu, więc jest wartościowym składnikiem dań zarówno na redukcji, jak i na masie.
I tak powstały kotleciki z tuńczyka.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro