Czas przygotowania: 4 minuty

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 2 porcje x 2 kotleciki

 

 

Składniki

 

25g mąki ryżowej

1/2 tuńczyka w sosie własnym (ok. 60g)

2 jajka

1 łyżeczka suszonych ziół

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Blendujemy wszystkie składniki na dość gęstą masę.

3. Wykładamy masę na patelnię i zmniejszamy ogień.

4. Smażymy kotleciki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.

07/02/2020

Bezglutenowe kotelciki z tuńczyka

Do niedawna tuńczyk z puszki kojarzył mi się tylko z klasyczną sałatką z ryżem. Postanowiłam jednak sprawdzić, czy można go wykorzystać w jakiś inny smaczny sposób. Głównie dlatego, że ma w sobie dużo białka i mało tłuszczu, więc jest wartościowym składnikiem dań zarówno na redukcji, jak i na masie.

I tak powstały kotleciki z tuńczyka.

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro