Czas przygotowania: 25 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 23 ciastka
Składniki
200g półtłustego twarogu
70g masła
150g mąki ryżowej
50g erytrolu
100g borówek
1/2 łyżeczki sody
1 jajko
kopiasta łyżeczka sezamu (ok. 5g)
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Z twarogu, masła, mąki, erytrolu i sody zagniatamy ciasto, po czym dzielimy je na 23 części.
3. Każdą z nich spłaszczamy na placek. Na środku umieszczamy 2-3 borówki, po czym zlepiamy brzegi ciasta i formujemy lekko spłaszczoną kulkę.
4. Kładziemy ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (łączeniem do dołu).
5. Smarujemy je rozmąconym jajkiem, posypujemy sezamem i wstawiamy do piekarnika na ok. 25 min.
Szukałam ostatnio pomysłu na szybkie ciasteczka, ale chciałam, żeby przy okazji miały w sobie sporo białka. Przeczesałam internety, zmodyfikowałam co nieco i tak powstały bezglutenowe ciastka twarogowe z borówką.
Lista składników jest dość krótka, przygotowanie całkiem proste, a efekt naprawdę smaczny.
Takie pomysły na wypieki lubię najbardziej :D
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro