Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 5 minut
Ilość: 1 naleśnik
Składniki
10g mąki jaglanej
1 jajko
1/3 dojrzałego banana (ok. 60g)
50g lekkiego twarogu
50g truskawek
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.
2. W jednym naczyniu blendujemy mąkę, jajko i banana, a w drugim twaróg z truskawkami.
3. Na średnim ogniu smażymy z ciasta 1 naleśnika - po ok. 2 min. od wylania ciasta (gdy pojawią się pęcherzyki na powierzchni), smarujemy połowę naleśnika 2/3 serka truskawkowego i składamy go na pół.
4. Po minucie smarujemy placek resztą serka i składamy go w trójkąt.
Bardzo lubię używać w swoich przepisach dojrzałych bananów, bo nie dość, że dostarczają sporo witamin
i mikroelementów, to jeszcze sprawiają, że dodatkowe słodzidła są zbędne. Ostatnio użyłam ich do przygotowania
bananowego naleśnika z serkiem truskawkowym - czyli delikatnej, słodkiej i pożywnej
propozycji na zdrowe śniadanie lub deser :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro