Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 5 minut

Ilość: 1 naleśnik

 

 

Składniki

 

10g mąki jaglanej

1 jajko

1/3 dojrzałego banana (ok. 60g)

50g lekkiego twarogu

50g truskawek

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.

2. W jednym naczyniu blendujemy mąkę, jajko i banana, a w drugim twaróg z truskawkami.

3. Na średnim ogniu smażymy z ciasta 1 naleśnika - po ok. 2 min. od wylania ciasta (gdy pojawią się pęcherzyki na powierzchni), smarujemy połowę naleśnika 2/3 serka truskawkowego i składamy go na pół.
4. Po minucie smarujemy placek resztą serka i składamy go w trójkąt.

Bardzo lubię używać w swoich przepisach dojrzałych bananów, bo nie dość, że dostarczają sporo witamin
i mikroelementów, to jeszcze sprawiają, że dodatkowe słodzidła są zbędne. Ostatnio użyłam ich do przygotowania

bananowego naleśnika z serkiem truskawkowym - czyli delikatnej, słodkiej i pożywnej
propozycji na zdrowe śniadanie lub deser :)

15/05/2021

Bananowy naleśnik z serkiem truskawkowym

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro