Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 4 minuty
Ilość: 3 placuszki
Składniki
1 jajko
białko z 1 jajka
1 mniejszy dojrzały banan (u mnie 90g)
15g kleiku ryżowego
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania dość gęstej masy.
2. Wykładamy masę na patelnię - po 1 kopiastej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.
Jak na pewno wiecie, mocno dojrzałe banany są świetnym substytutem cukru, więc w ciastach, plackach i słodkich omletach sprawdzają się rewelacyjnie. Tak właśnie jest w przypadku bananowych pancakes na kleiku.
To bardzo prosta, a zarazem pyszna (i słodka) propozycja, która będzie idealnie pasowała na śniadanie
albo zdrowy deser. Przygotujecie ją w dosłownie kilka minut, więc na pewno się Wam spodoba :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro