Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 4 minuty

Ilość: 3 placuszki

 

 

Składniki

 

1 jajko

białko z 1 jajka

1 mniejszy dojrzały banan (u mnie 90g)

15g kleiku ryżowego

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania dość gęstej masy.

2. Wykładamy masę na patelnię - po 1 kopiastej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.

Jak na pewno wiecie, mocno dojrzałe banany są świetnym substytutem cukru, więc w ciastach, plackach i słodkich omletach sprawdzają się rewelacyjnie. Tak właśnie jest w przypadku bananowych pancakes na kleiku.
To bardzo prosta, a zarazem pyszna (i słodka) propozycja, która będzie idealnie pasowała na śniadanie
albo zdrowy deser. Przygotujecie ją w dosłownie kilka minut, więc na pewno się Wam spodoba :)

12/08/2021

Bananowe pancakes na kleiku

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro