Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 25 minut

Ilość: 1 zapiekanka

 

 

Składniki

 

200g chudego twarogu

1 jajko

15g kaszy manny

10g przyprawy do grzańca

5g rodzynek

5g orzechów włoskich

5g migdałów

mak do ozdoby

 

 

Wykonanie

 

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Blendujemy twaróg z jajkiem, kaszą manną i przyprawą do grzańca.

3. Kroimy bakalie na mniejsze kawałki i połowę z nich łączymy z masą serową.

4. Wykładamy masę na spód naczynia żaroodpornego i posypujemy ją pozostałymi bakaliami oraz makiem.

5. Pieczemy zapiekankę przez 25 min.

Planowałam na dziś jakiś bezmięsny obiad, a że wszyscy żyjemy teraz Świętami,
do mojej głowy przyszedł pomysł na
bakaliową zapiekankę twarogową.
Wyszło nie tylko mega aromatycznie i chrupiąco, ale przede wszystkim bardzo pożywnie!

To świetna propozycja dla fanów słodkich obiadów oraz świątecznych zapachów :)

22/12/2020

Bakaliowa zapiekanka twarogowa

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro