Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 1 zapiekanka
Składniki
200g chudego twarogu
1 jajko
15g kaszy manny
10g przyprawy do grzańca
5g rodzynek
5g orzechów włoskich
5g migdałów
mak do ozdoby
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Blendujemy twaróg z jajkiem, kaszą manną i przyprawą do grzańca.
3. Kroimy bakalie na mniejsze kawałki i połowę z nich łączymy z masą serową.
4. Wykładamy masę na spód naczynia żaroodpornego i posypujemy ją pozostałymi bakaliami oraz makiem.
5. Pieczemy zapiekankę przez 25 min.
Planowałam na dziś jakiś bezmięsny obiad, a że wszyscy żyjemy teraz Świętami,
do mojej głowy przyszedł pomysł na bakaliową zapiekankę twarogową.
Wyszło nie tylko mega aromatycznie i chrupiąco, ale przede wszystkim bardzo pożywnie!
To świetna propozycja dla fanów słodkich obiadów oraz świątecznych zapachów :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro