Czas przygotowania: 15 minut

Czas pieczenia: 25 minut

Ilość: 6 babeczek

 

Składniki

 

250g chudego twarogu

1 jajko

80g płatków owsianych

100g mleka (u mnie 0,5%)

100g naturalnego serka homogenizowanego

10g erytrolu

1/2 banana (ok. 60g)

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Zalewamy płatki mlekiem i odstawiamy na 10 min.

3. Miksujemy je z twarogiem, serkiem, erytrolem i jajkiem.

4. Przelewamy masę do foremek i wykładamy na wierzch pokrojonego w plastry banana.

5. Pieczemy przez 25 min.

Babeczki serowo-owsiane świetnie sprawdzą się przy wielu okazjach.
Mogą być pożywnym śniadaniem, ale też wartościową przekąską lub podwieczorkiem.
Mogą też być wszystkimi z powyższych:P
Lista składników jest krótka, a sam przepis jeszcze krótszy, więc warto go wypróbować!

22/04/2020

Babeczki serowo-owsiane

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro