Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 6 babeczek
Składniki
250g chudego twarogu
1 jajko
80g płatków owsianych
100g mleka (u mnie 0,5%)
100g naturalnego serka homogenizowanego
10g erytrolu
1/2 banana (ok. 60g)
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Zalewamy płatki mlekiem i odstawiamy na 10 min.
3. Miksujemy je z twarogiem, serkiem, erytrolem i jajkiem.
4. Przelewamy masę do foremek i wykładamy na wierzch pokrojonego w plastry banana.
5. Pieczemy przez 25 min.
Babeczki serowo-owsiane świetnie sprawdzą się przy wielu okazjach.
Mogą być pożywnym śniadaniem, ale też wartościową przekąską lub podwieczorkiem.
Mogą też być wszystkimi z powyższych:P
Lista składników jest krótka, a sam przepis jeszcze krótszy, więc warto go wypróbować!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro