Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 25 minut

Ilość: 12 babeczek

 

Składniki

 

200g twarogu sernikowego (u mnie President)

100g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

1 jajko

1 dojrzały banan (ok. 110g)

40g mąki kukurydzianej

10g wiórków kokosowych

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Blendujemy razem wszystkie składniki i przelewamy do foremek.

3. Pieczemy przez 25 min. i studzimy w lekko uchylonym piekarniku.

05/05/2020

Babeczki serowo-bananowe

Przyszła pora na kolejne muffinki!
Ale żeby było smacznie i pożywnie jednocześnie, nie byłabym sobą, gdybym nie dodała do nich sera :P
Tak więc
babeczki serowo-bananowe są nie tylko pyszne, ale też sycące.
Oczywiście świetnie sprawdzą się jako deser, ale ja bardzo lubię je również na śniadanie :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro