Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 12 babeczek
Składniki
200g twarogu sernikowego (u mnie President)
100g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
1 jajko
1 dojrzały banan (ok. 110g)
40g mąki kukurydzianej
10g wiórków kokosowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Blendujemy razem wszystkie składniki i przelewamy do foremek.
3. Pieczemy przez 25 min. i studzimy w lekko uchylonym piekarniku.
Przyszła pora na kolejne muffinki!
Ale żeby było smacznie i pożywnie jednocześnie, nie byłabym sobą, gdybym nie dodała do nich sera :P
Tak więc babeczki serowo-bananowe są nie tylko pyszne, ale też sycące.
Oczywiście świetnie sprawdzą się jako deser, ale ja bardzo lubię je również na śniadanie :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro