Czas przygotowania: 20 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Ilość: 4 porcje x 3 babeczki

 

 

Składniki

 

120g brązowego ryżu

520g mleka (u mnie 0,5%)

30g erytrolu

2 jajka

20g płatków migdałów

 

 

Wykonanie

 

1. Zagotowujemy ryż na mleku z dodatkiem erytrolu.

2. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

3. Gotujemy ryż, aż napęcznieje, a masa zrobi się gęsta (mleko ma odparować). Studzimy.

4. Mieszamy ryż z żółtkami. Delikatnie dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek.

5. Przekładamy masę do foremek i posypujemy płatkami migdałów.

6. Pieczemy przez 30 min.

Pomimo mojej szczerej sympatii do owsianki, jej codziennie jedzenie wcale by mi nie odpowiada.
Szukam więc różnych alternatyw śniadaniowych, które muszą być zdrowe, smaczne i dawać kopa na początek dnia. Te warunki spełniają
babeczki ryżowe, które bardzo mi zasmakowały.
Najlepiej od razu przygotować sobie większy zapas na drugie śniadanie lub deser :)

02/04/2020

Babeczki ryżowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro