Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 40 minut
Ilość: 8 babeczek
Składniki
1 duże jabłko (ok. 300g po obraniu i wydrążeniu)
40g erytrolu
90g mąki pszennej
2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 duże jajko
20g orzechów włoskich
20g rodzynek
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Ścieramy jabłka na tarce, a następnie łączymy je z erytrolem, mąką, proszkiem do pieczenia, jajkiem i posiekanymi bakaliami.
3. Przekładamy ciasto do foremek i pieczemy babeczki przez ok. 40 min.
Jednym z ciast, które najczęściej pojawiały się w moim rodzinnym domu, był jabłecznik włoski.
Najbardziej włoskie były w nim orzechy, ale nie można mu odmówić, że był pyszny - idealnie wilgotny i chrupiący. Ostatnio poprosiłam mamę o ten przepis, ale oczywiście - jak to ja - musiałam go zmodyfikować :)
I tak powstały babeczki jabłkowe z bakaliami.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro