Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 8 porcji x 1/2 gruszki
Składniki
8 średnich (dojrzałych) gruszek (ok. 45g każda po wydrążeniu)
250g twarogu sernikowego (u mnie President)
1 jajko
10g cukru waniliowego
20g erytrolu
10g budyniu śmietankowego bez cukru
40g orzechów włoskich
Wykonanie
1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).
2. Miksujemy ze sobą jajko, twaróg, cukier, erytrol i proszek budyniowy.
3. Kroimy gruszki na połówki, delikatnie podcinamy ich podstawy i wydrążamy łyżeczką środki (tworząc miseczki).
4. Wypełniamy zagłębienia gruszek masą serową, a następnie posypujemy je zmielonymi/drobno pokrojonymi orzechami i szafranem.
5. Zapiekamy całość przez ok. 25 min.
Przepis na aromatyczne gruszki zapiekane z serem chodził za mną od dawna.
Byłam bardzo ciekawa, jak będzie smakowało połączenie słodkiej gruszki
z sernikiem pachnącym szafranem i posypanym orzechami włoskimi.
I wiecie co? Smakowało cudownie - przekonajcie się sami! :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro