Czas przygotowania: 2 minuty

Czas smażenia: 5 minut

Ilość: 1 spory tost

 

 

Składniki

 

15g mąki z amarantusa

2 białka jaj

5g wiórków kokosowych

50g chudego twarogu

25g mleczka kokosowego light

5g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy opiekacz.

2. Mieszamy łyżką mąkę, białka i wiórki kokosowe.

3. Wylewamy masę na płytę opiekacza formując prostokąt.

4. W międzyczasie łączymy widelcem twaróg z mleczkiem kokosowym i erytrolem.

5. Wykładamy twarożek na połowę podpieczonego tosta, przykrywamy go drugą połową placka i zapiekamy całość jeszcze przez chwilę.

Odkąd zakupiłam opiekacz, opiekam wszystko, co się da - bo czy chrupiące rzeczy mogą komuś nie smakować? :P

Idąc tym tropem, wpadłam na pomysł przygotowania amarantusowego tosta kokosowego,
czyli słodkiej białkowej kanapki prosto z opiekacza.

Był to strzał w 10! - wyszło szybko, prosto i smacznie :)

11/02/2022

Amarantusowy tost kokosowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro