Czas przygotowania: 2 minuty
Czas smażenia: 5 minut
Ilość: 1 spory tost
Składniki
15g mąki z amarantusa
2 białka jaj
5g wiórków kokosowych
50g chudego twarogu
25g mleczka kokosowego light
5g erytrolu
Wykonanie
1. Rozgrzewamy opiekacz.
2. Mieszamy łyżką mąkę, białka i wiórki kokosowe.
3. Wylewamy masę na płytę opiekacza formując prostokąt.
4. W międzyczasie łączymy widelcem twaróg z mleczkiem kokosowym i erytrolem.
5. Wykładamy twarożek na połowę podpieczonego tosta, przykrywamy go drugą połową placka i zapiekamy całość jeszcze przez chwilę.
Odkąd zakupiłam opiekacz, opiekam wszystko, co się da - bo czy chrupiące rzeczy mogą komuś nie smakować? :P
Idąc tym tropem, wpadłam na pomysł przygotowania amarantusowego tosta kokosowego,
czyli słodkiej białkowej kanapki prosto z opiekacza.
Był to strzał w 10! - wyszło szybko, prosto i smacznie :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro